Media

Jacobsson och Sandberg släpper mångkulturell och färgstark serie för den minsta målgruppen! 
De två första titlarna i serien ”Mäktigt Maysa” släpps samtidigt och bjuder på igenkänning, humor och massor av värme i samspel med många, tydliga och färgstarka illustrationer. En bokserie som inte problematiserar, kommer med pekpinnar eller uppfostrar. Den bjuder istället på ren litterär underhållning när den är som bäst!
Maysa är ett litet barn som lever sitt liv mäktigt och fartfyllt med mamma Nowa, pappa Mattias och storebror Filip i en livsbejakande och intensiv familjesituation från två olika kulturer.
Maysas underbara och fantasifulla, men något omdömeslösa, mormor Safa (jida) är ofta barnvakt tillsammans med farfar Stellan som gärna vill ha ordning men gång på gång misslyckas med att styra Maysa. Vilket leder till oväntade och lite knäppa situationer.
Böckerna är gestaltade med korta, väl valda meningar där Jacobsson leker fram språket så läsaren får bli överraskad och  förvånas till leenden och skratt, helt genom att han stiger in i barnets perspektiv.
   Böckerna riktar sig till målgrupp 0-3 år, men är väl genomarbetade i flera skikt för att passa och underhålla även den som läser med det lilla barnet. Samspelet mellan bild och text berikar varandra och ligger på en något mer avancerad nivå än det oftast förekommande för pekböcker.
För pressfrågor ring 0736233861
.
.

Anders Jacobsson har öppnat eget förlag tillsammans med Johanna Sandberg

Efter att ha haft författandet som sitt yrke i 35 år var det dags att ta nästa kliv. Eget förlag. Förlaget kommer ha en liten utgivning, med väl valda titlar och övriga böcker kommer fortsättningsvis att ges ut av andra förlag. Första blev  ”Godnatt, min skatt” där ett barn med autism har huvudrollen. Utöver att bjuda på en trevlig lässtund är bokens andemening att alla kan något och alla duger som de är. Boken är poetisk, varm och en tankeväckande skildring av ett barn som möter livet och världen på ett annorlunda sätt.

För frågor kontakta oss via JAförlagets facebooksida och följ oss gärna på Instagram!

Fria pressbilder:

Tidigare i media:

https://osp.nu/osp2014/osp21-18t/index.html#

https://www.svt.se/opinion/pedagogiska-barnbocker-pedagogiska-for-vem

Ny barnbokserie av Jacobsson

https://www.helahalsingland.se/logga-in/bert-forfattaren-anders-jacobsson-om-bollnas-bokmassa-sjalvklarhet-att-vara-med-har

https://www.lt.se/logga-in/forfattaren-myser-med-barnen-hemma-i-jarna-istallet-for-att-medverka-pa-bokmassan-i-goteborg

Festlig bokrelease med Anders Jacobsson

Johanna Sandberg och Anders Jacobsson släpper barnbok 

 

Drömsamarbete ger bilderböcker på rad

https://www.lt.se/logga-in/kand-forfattare-inleder-samarbete-med-lt-s-kulturpristagare-det-fanns-nagot-ostyrigt-och-vilt-i-bilderna